Snaga sunca, sloboda kretanja
Nazad

Punjenje električnih automobila kod kuće

  • Novosti

U svijetu koji se sve više okreće održivim rješenjima, električna vozila postaju sve popularnija. No, jedno od najvažnijih pitanja koje se postavlja među vlasnicima električnih automobila jest - kako najučinkovitije napuniti svoje vozilo kod kuće? Srećom, rješenje postoji u obliku Soltiqa, autonomne mobilne solarne punionice koja omogućava punjenje vaših električnih vozila bez dodatnih troškova za struju. U ovom blogu ćemo istražiti sve prednosti Soltiqa, objasniti kako funkcionira te zašto je bolji izbor u odnosu na tradicionalne punjače priključene na elektroenergetsku mrežu.

Zašto odabrati Soltiq?

Besplatno punjenje zahvaljujući solarnom pogonu

Jedna od najvećih prednosti Soltiqa je činjenica da koristi sunčevu energiju za punjenje vaših vozila. To znači da možete puniti svoj električni automobil, električni skuter ili električni bicikl potpuno besplatno. Tradicionalni punjači priključeni na elektroenergetsku mrežu povećavaju vaš račun za struju, dok Soltiq koristi obnovljivi izvor energije, što ga čini dugoročno iznimno isplativim rješenjem, posebice za ekološki osviještene vozače.

Jednostavna instalacija i minimalni zahtjevi za prostor

Soltiq je dizajniran da zauzima minimalni prostor, dimenzija je 2,5 metra visine, 2,3 metra širine i 4,5 metra dužine, s težinom od 2.000 kilograma. To znači da se može smjestiti na standardno parkirno mjesto ispred kuće. Dovoljna je ravna i čvrsta površina, pa je instalacija brza i jednostavna, bez potrebe za dodatnim građevinskim radovima ili kompliciranim priključcima.

Visoka efikasnost i kapacitet punjenja

Soltiq nudi maksimalno solarno punjenje od 2.200 W i maksimalnu snagu punjenja od 10 kW, što omogućava brzo punjenje vašeg vozila. Osim toga, Soltiq može pohraniti do 57,6 kWh energije u svojim baterijama, što znači da možete puniti svoje vozilo čak i kada sunce ne sija. Ovo je izuzetno važno za one koji žele biti sigurni da će uvijek imati dovoljno energije za svoje vozilo, bez obzira na vremenske uvjete.

Soltiq može pohraniti do 57,6 kWh energije u svojim baterijama, što znači da možete puniti svoje vozilo čak i kada sunce ne sija. Ovo je izuzetno važno za one koji žele biti sigurni da će uvijek imati dovoljno energije za svoje vozilo, bez obzira na vremenske uvjete.

Prednosti u odnosu na tradicionalne punjače

Ekološka održivost

Jedna od ključnih prednosti Soltiqa je njegova ekološka održivost. Tradicionalni punjači koji koriste struju iz mreže često se napajaju fosilnim gorivima, što povećava emisiju CO2. S druge strane, Soltiq koristi čistu, obnovljivu sunčevu energiju, čime doprinosi smanjenju vašeg ugljičnog otiska. Prema istraživanju iz 2022. godine, prosječan električni automobil koji koristi solarnu energiju može smanjiti emisiju CO2 za čak 3,6 tona godišnje u usporedbi s vozilom na fosilna goriva.

Financijska ušteda

Korištenje Soltiqa može vam uštedjeti značajan novac na dugoročnoj osnovi. Tradicionalni punjači povećavaju vaše troškove za struju, dok Soltiq nudi besplatno punjenje zahvaljujući solarnoj energiji. Uzimajući u obzir sve veću cijenu električne energije, prelazak na Soltiq može rezultirati značajnim financijskim uštedama. Primjerice, prosječan vlasnik električnog automobila može potrošiti između 500 i 1.000 eura godišnje na punjenje vozila putem elektroenergetske mreže, ovisno o prijeđenoj kilometraži. Korištenjem Soltiqa, ovaj trošak se može u potpunosti eliminirati.

Pouzdanost i neovisnost

Soltiq vam pruža veću pouzdanost i neovisnost u usporedbi s tradicionalnim punjačima. Bez obzira na moguće prekide u opskrbi električnom energijom ili fluktuacije cijena struje, Soltiq vam omogućuje stalno punjenje vaših vozila. Ovo je posebno važno za one koji žive u područjima s nestabilnom opskrbom električnom energijom, što se u ljetnim mjesecima posebno odnosi na brojna turistička mjesta na Jadranu, a posebice na hrvatskim otocima.

Korištenje Soltiqa može vam uštedjeti značajan novac na dugoročnoj osnovi. Tradicionalni punjači povećavaju vaše troškove za struju, dok Soltiq nudi besplatno punjenje zahvaljujući solarnoj energiji.

Kako koristiti Soltiq kod kuće

Instalacija i postavljanje

Instalacija Soltiqa je jednostavna i može se obaviti bez potrebe za stručnom pomoći. Sve što vam je potrebno je čvrsta podloga površine jednog slobodnog parkirnog mjesta, gdje će Soltiq biti postavljen. Njegove dimenzije osiguravaju da se lako uklapa u veliku većinu standardnih dvorišta.

Proces punjenja

Korištenje Soltiqa je jednostavno. Kada je punjač postavljen, sve što trebate učiniti je priključiti vaše vozilo na Soltiq pomoću standardnog kabela za punjenje. Soltiq će automatski početi puniti vaše vozilo, koristeći pohranjenu solarnu energiju. Zahvaljujući svom kapacitetu pohrane od 57,6 kWh, možete biti sigurni da će vaše vozilo biti spremno za vožnju u svakom trenutku.

Održavanje i briga

Soltiq je dizajniran da bude niskog održavanja. Solarni paneli i cijela konstrukcija Soltiqa su izdržljivi i otporni na vremenske uvjete, uključujući udare bure od 150 kilometara na sat ili nanose od 50 kilograma snijega po četvornom metru. Ugrađene baterije imaju dug životni vijek i jamstvo u trajanju od 2 godine. Redovito čišćenje solarnih panela i povremena provjera baterija osigurat će optimalan rad vašeg Soltiq punjača tijekom garancije na punionicu također u trajanju od 2 godine.

Punjenje električnih automobila kod kuće nikada nije bilo lakše i isplativije nego s Soltiq autonomnom mobilnom solarnom punionicom. Ne samo da omogućava besplatno punjenje zahvaljujući sunčevoj energiji, već je i ekološki održivo, financijski isplativo i jednostavno za korištenje. Ulaganjem u Soltiq, ne samo da štedite novac, već doprinosite i očuvanju okoliša za buduće generacije. Ako tražite pouzdan i ekonomičan način za punjenje vašeg električnog vozila kod kuće, Soltiq je savršeno rješenje za vas.

Za više informacija o Soltiq punionicama slobodno nas kontaktirajte na info@soltiq.eu